Fysiotherapie bij kanker

Bij de diagnose kanker komt er opeens veel op u af. Naast dat de mogelijkheden met u worden besproken, worden er ook behandelplannen opgesteld. De fysiotherapeut komt steeds vaker in dit behandelplan voor. En terecht vinden wij!

Romy Koopman-Knijn heeft de afgelopen 2 jaar de speciale opleiding Onconet fysiotherapie gedaan. Zij is hierdoor opgeleid om u in deze zware periode te begeleiden. Maar wat doet een Onconet fysiotherapeut nu eigenlijk?

Wanneer u fysiotherapie bij kanker heeft, richt Romy zich op de lichamelijke problemen die zijn ontstaan door uw behandeling tegen kanker of door de kanker zelf. Denkt u hierbij aan littekenweefsel dat is ontstaan, pijnklachten, conditieverlies, stijfheid van gewrichten en spieren en vermoeidheidsklachten.

Onconet fysiotherapie kan in alle fasen van deze ziekte worden ingezet. Sinds begin 2023 is Romy Onconet fysiotherapeut. De komende tijd richt zij zich voornamelijk op patiƫnten in de curatieve fase van kanker. Romy zet zich met veel passie, liefde en positiviteit voor u in.

In de beginfase of wanneer u middenin de strijd zit, kan Romy u helpen om uw spierkracht en conditie op pijl te houden en eventuele spanningen wegnemen. In deze fase van kanker is het zeer belangrijk om blijven bewegen, hoe moeilijk dit soms ook kan zijn. U houdt niet alleen uw lichaam soepel, maar ook uw geest helder. Wanneer u actief bezig bent, draagt dit bij aan de overlevingskans. Des te beter uw conditie is, des te langer en beter kunt u de behandelingen volhouden. Uw lichaam is ook beter bestand tegen de (hogere) dosis chemotherapie die u krijgt. Dit draagt bij in uw strijd tegen kanker.

Wanneer u in de herstelfase zit helpt Romy u met het herwinnen van eventueel kracht – en conditieverlies en uw beweeglijkheid. In de herstelfase is het doel dat u weer controle krijgt over de activiteiten die horen bij uw dagelijks leven. Sporten zal ook zeker weer onderdeel zijn van deze fase van uw behandelplan. Van bewegen wordt u niet alleen fitter, maar ook vrolijker. Bij voldoende beweging is daarnaast gebleken dat het risico op de terugkeer van kanker verminderd wordt.

Geen enkel persoon is gelijk, dit geldt zeker ook bij mensen met kanker. Bij de behandeling van deze ziekte reageert iedereen anders. Wij vinden het dan ook belangrijk dat fysiotherapie bij kanker ook een behandeling op maat is. Tijdens uw intakegesprek met Romy zal zij ruim de tijd nemen om naar uw verhaal te luisteren. Hierna maakt Romy een behandelplan op maat voor u.

Let op, Romy is alleen werkzaam bij onze praktijk in Zwaag. Op dit moment hebben wij geen wachtlijst. U kunt dus meteen beginnen met uw fysiotherapie bij kanker.

Heeft u nog vragen of wilt u graag een afspraak maken? Belt u dan 0229-703135.

P.s. Romy heeft zich aangemeld voor Onconet, het netwerk voor Onconet fysiotherapeuten. Haar inschrijving is nog in behandeling. Het kan dus kloppen dat u haar nog niet op de website van dit netwerk terug kunt vinden. Wij hopen dat dit snel wel het geval is.

Klik hier
1
Afspraak maken
Welkom op de Whatsapp van Fysiotherapie Berkhout. Type voor het maken van een afspraak uw naam en uw klacht in. We nemen spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet en tot binnenkort, Richard, Frank en Rens, Fysiotherapie Berkhout.