Parkinson

Parkinson kenmerkt zich vaak door trillende handen, evenwichtsproblemen, slaapproblemen, pijn, depressies en geen initiatief meer tonen. Het is een ingewikkelde ziekte die ontstaat in de hersenen. Parkinson uit zich bij iedereen anders. Daarom is een persoonlijke aanpak bij deze ziekte, vooral vanuit fysiotherapeutisch oogpunt, zeer belangrijk.

Mensen met Parkinson ervaren vooral klachten bij het bewegen en de gemoedstoestand. Het is zeer lastig om gemotiveerd te blijven om te bewegen. Het is dan fijn om een fysiotherapeut (in ons geval Frank Fennis) te hebben die u hierbij helpt. Na een uitgebreide intake met hem, maakt hij een behandelplan op maat. Want niet iedere Parkinson cliënt is hetzelfde.

De fysiotherapie bestaat voornamelijk uit het in bewegen blijven, stabiliseren en verminderen van de problemen rond het bewegen. Dit is heel belangrijk. Ook het opbouwen van uw conditie en spierkracht (mits mogelijk) hoort bij het behandelplan. Daarom bent u voornamelijk met Frank in onze eigen fitnesszaal bezig. Maar natuurlijk komt u ook wel eens op de behandeltafel te liggen om spieren los te maken of andere oefeningen te doen.

Wanneer u de diagnose Parkinson heeft gekregen, is het belangrijk de fysiotherapie zo snel mogelijk op te starten. Op deze manier kan Frank u zo veel mogelijk begeleiden en u leren hoe u kunt omgaan met deze ziekte. Helaas is Parkinson (nog) niet te genezen. Via fysiotherapie hopen wij wel het proces zo lang mogelijk uit te rekken.

Frank is aangesloten bij het Parkinsonnet. Hierdoor is hij altijd op de hoogte van de laatste technieken en wat er speelt rond deze ziekte. Daarnaast geeft Frank ook op vrijdag Parkinson boksen. Een bijzonder leuke manier van bewegen voor Parkinson cliënten. Meer informatie over Parkinson boksen vindt u hier.

Parkinson valt bij zorgverzekeringen onder een chronische indicatie. U heeft hiervoor wel een verwijzing nodig van een erkende arts. De verwijzing dient u aan Frank te geven, zodat wij deze in onze administratie kunnen bewaren. Uw zorgverzekering kan ons hierom vragen.

Klik hier
1
Afspraak maken
Welkom op de Whatsapp van Fysiotherapie Berkhout. Type voor het maken van een afspraak uw naam en uw klacht in. We nemen spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet en tot binnenkort, Richard, Frank en Rens, Fysiotherapie Berkhout.