Schouderklachten

Nek-rug en schouderklachten zijn de meest voorkomende klachten die wij terugzien bij fysiotherapie Berkhout. Schouderklachten ligt zelfs rond de 40% van alle klachten die een fysiotherapeut te zien krijgt tijdens zijn of haar werk. De schouder is een complex gewricht. Er werken meerdere gewrichten samen om een beweging te creëren. Ook lopen er verschillende spieren, pezen en kapsels in het gebied om de schouder stabiliteit te geven. Alles moet goed samenwerken om de bewegingen van de arm, schouders en nek soepel te laten verlopen.

We gebruiken onze schouders veelvuldig. Hierdoor kunnen klachten langdurig zijn een vaker terugkeren. Wanneer er een klacht bij uw schouders ontstaat, kan dit zeker een belemmering zijn in het dagelijks functioneren. Bij problemen merkt u pas hoe vaak u eigenlijk uw schouderregio gebruikt. Schouderklachten ontstaan voornamelijk tijdens het sporten, werken of na een ongeluk. Maar ook leeftijd speelt een rol bij het ontwikkelen van schouderklachten. De pijn kan uitstralen naar de nek, rug, armen en vingers.

Wanneer u last krijgt van uw schouders (en nek), is het advies om zo snel mogelijk naar fysiotherapie Berkhout te komen. Des te eerder we beginnen met de behandeling, des te sneller de pijn weg is en u weer ‘normaal’ kunt functioneren. Wanneer uw schouderproblemen op zijn beloop laat gaan, worden de klachten vaak ernstiger en duurt het herstel langer.

Om een juist behandelplan op te stellen, wordt er uiteraard eerst uitgezocht wat voor een type schouderklachten u heeft. Tijdens de intake wordt dit door één van onze fysiotherapeuten bepaald. Komen uw klachten bijvoorbeeld vanuit uw schouderspieren door een verkeerde houding of heeft u een pees- of slijmbeursontsteking door overbelasting van de schouderpartij. Na een schouderbreuk wordt u ook vaak naar de fysiotherapeut gestuurd of als uw schouder instabiel is door hypermobiele schoudergewrichten of door trauma aan de schouder. Artrose en een frozen shoulder (totale verstijving van de schouder) zijn ook zeker redenen om naar fysiotherapie Berkhout te komen.

Frank Fennis is onze schouder specialist, hij heeft verschillende cursussen gevolgd specifiek gericht op de nek- en schouderpartij. Onderdeel van de behandeling zijn het kijken naar uw houding en proberen te achterhalen waar de problemen vandaan komen. We kunnen uw schouder wel behandelen, maar als we niet achterhalen waar het probleem vandaan komt, zal de pijn terugkeren. Frank is ook onze echograaf en, wanneer noodzakelijke, zal hij een echo van uw schouder maken. Hij krijgt dan een goed beeld van uw schouderstructuren. Hij kan bijvoorbeeld zien of er een slijmbeurs- of peesontsteking zit. Of misschien een scheur in uw pees.

Hoewel Frank onze specialist is, kunnen al onze fysiotherapeuten u uitstekend helpen met uw nek-rug-en schouderklachten. Aangezien dit de meest voorkomende klacht is die wij terugzien in onze praktijk, hebben zij al vele schouders mogen bewonderen en behandelen. Onze fysiotherapeuten hebben veel ervaring met pijnlijke schouders.

Voor het behandelen van uw schouderklachten heeft u geen verwijzing nodig van een (huis)arts. Sommige schouderklachten, bijvoorbeeld na een operatie of een frozen shoulder vallen onder een chronische indicatie. Hiervoor heeft u wel een verwijzing nodig van uw (huis)arts. Uw behandeld arts zal de verwijzing dan aan u meegeven.

Er zijn verschillende schoudernetwerken in Nederland. Fysiotherapie Berkhout heeft zich (nog) niet aangesloten bij een netwerk. Desalniettemin kunnen wij u uitstekend helpen met uw nek-schouder klachten.

Klik hier
1
Afspraak maken
Welkom op de Whatsapp van Fysiotherapie Berkhout. Type voor het maken van een afspraak uw naam en uw klacht in. We nemen spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet en tot binnenkort, Richard, Frank en Rens, Fysiotherapie Berkhout.