Nekklachten

Pijn in de nek komt meestal vanuit de spieren, kleine gewrichten of banden. Het is een klacht die wij vaak zien in de praktijk. Nekklachten veroorzaken vaak een zeurende pijn aan beide of aan één kant van de nek. Soms straalt die zeurende pijn door naar de bovenkant van de schouders. Ook kan nekpijn gepaard gaan met hoofdpijn, duizeligheid, uitstralende pijn naar de armen en tintelende handen en vingers.

Nekklachten zijn heel vervelend, ze kunnen u beperken in uw dagelijks leven. Bij fysiotherapie Berkhout kunnen wij u helpen met deze klachten. Tijdens de intake proberen wij te achterhalen waar deze nekklachten vandaan komen. Heeft u bijvoorbeeld na een ongeluk last gekregen of komt het misschien door een verkeerde houding of spanningen? Onze fysiotherapeuten gaan dit samen met u uitzoeken.

Hierna gaan we uiteraard over tot behandelen. Het behandelplan hangt af van de oorzaak van uw nekklachten. Zit er een knoop, ook wel triggerpoint genoemd, in jouw nek? Dan zullen we deze knoop losmaken. Dit kan via verschillende methodes zoals massage of Dry needling. Zijn uw klachten gerelateerd aan een verkeerde houding? Dan laat uw therapeut zien hoe uw houding zou moeten zijn en gaat dit met u oefenen. Onze fysiotherapeuten zullen de beste mogelijkheden bespreken om u van de pijn af te krijgen en houden. Wanneer uw nek weer los is, zal uw fysiotherapeut oefeningen meegeven, zodat u uw nek ook zelf lekker los en soepel kan houden.

Klik hier
1
Afspraak maken
Welkom op de Whatsapp van Fysiotherapie Berkhout. Type voor het maken van een afspraak uw naam en uw klacht in. We nemen spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet en tot binnenkort, Richard, Frank en Rens, Fysiotherapie Berkhout.