Richard Wuisman: Eigenaar en Osteopaat

Al sinds 2001 is het mijn droom om fysiotherapeut te worden. Mijn toekomst zag ik in het persoonlijke contact met mensen. Het 1 op 1 met iemand werken. Maar ook een stukje bewegen en sport. De ALO viel af, omdat er dan geen 1 op 1 contact was. In 2000 was ik begonnen aan de opleiding Psychologie, begrip krijgen van de menselijke geest, maar na een jaar realiseerde ik mij dat het toch niet helemaal was wat ik wilde. Totdat ik dus bij de opleiding fysiotherapie kwam. Dat was het! Met veel plezier heb ik deze afleiding in 2007 afgerond en ben ik aan het werk gegaan als fysiotherapeut.

Met veel plezier heb ik 10 jaar voor andere praktijken gewerkt. Mijn eigen praktijk hebben, kriebelde al een tijdje en in 2017 heb ik dit kunnen realiseren in Zwaag. Op 1 mei 2017 opende ik de deuren van mijn eigen fysiotherapiepraktijk op de Corantijn in Zwaag. En slechts anderhalf jaar later heb ik de praktijk van Rein Visser in Berkhout over kunnen nemen. Ik was niet op zoek naar uitbreiden, maar via een cliënt kreeg ik te horen dat Rein er graag mee wilde stoppen. Na zeer leuk contact met Rein heb ik in oktober 2018 het stokje van hem over mogen nemen. Was ik opeens eigenaar van 2 praktijken.

Alsof dat niet uitdagend genoeg was, wilde ik ook verder studeren. Binnen de fysiotherapie is genoeg te leren. Toch vond ik niet de opleiding of cursus die mij de diepgang in het menselijk lichaam gaf waar ik naar op zoek was. Ik wilde alles leren over het menselijk lichaam. In de opleiding Osteopathie vond ik wel wat ik zocht. Een pittige opleiding die ik in 2020 geslaagd heb mogen afronden.

In 2021 ben ik volledig overgestapt naar Osteopathie en neem ik geen nieuwe fysiotherapie patiënten meer aan. Wilt u graag meer weten over Osteopathie? Kijkt u dan op onze website Osteopathie West-Friesland: https://osteopathiewestfriesland.nl

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, woensdagavond, donderdag en vrijdag. Alleen op dinsdag ben ik aan het werk in onze praktijk in Berkhout. De overige dagen kunt u mij bij Fysiotherapie Zwaag vinden.

Met mijn partner en zoon woon ik in Zwaag. Heerlijk op de fiets naar het werk (en soms met de auto). Hoewel twee praktijken hebben, ontzettend druk kan zijn, probeer ik zo veel mogelijk tijd vrij te maken voor mijn gezin en ook mijn hobby’s. Op woensdag ga ik heerlijk zwemmen met onze zoon en vaak zijn wij ook te vinden bij Ballorig of bij mooi weer in de Speelhoorn. Ook gaan wij als gezin graag op stap, weekendjes weg, uit eten (een liefhebberij van ons allemaal) en op vakantie. Op zaterdagavond, wanneer onze zoon ligt te slapen, komen bij ons de bordspellen op tafel. Heb ik nog wat tijd over, dan pak ik een goed boek of klap ik mijn computer open voor wat zelfstudie. Ik kijk dan graag webinairs of luister naar podcasts over allerlei gezondheid gerelateerde onderwerpen.

Daarnaast ben ik fervent hardloper. Ik train 5 keer in de week en loop graag in het weekend een wedstrijd. Heerlijk om mijzelf iedere keer weer uit te dagen om beter te lopen dan de keer ervoor. Omdat ik zoveel van mijn lichaam vraag, vind ik gezond eten erbij horen. Vanuit mijn opleidingen, cursussen en zelfstudies heb ik veel kennis van gezonde voeding en hier probeer ik ook mijn eetpatroon op aan te passen. Hoewel ik ook blij wordt van een stukje chocolade, een borrelnootje of een lekker toetje. Dat moet op zijn tijd ook kunnen.

Klik hier
1
Afspraak maken
Welkom op de Whatsapp van Fysiotherapie Berkhout. Type voor het maken van een afspraak uw naam en uw klacht in. We nemen spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet en tot binnenkort, Richard, Frank en Rens, Fysiotherapie Berkhout.