Parkinson boksen

In 2022 kwam onze collega Frank Fennis in contact met het Parkinson boksen. Een bijzonder leuke vorm van therapie voor Parkinson patiënten. Na een cursus gevolgd te hebben, is Frank eind 2022 begonnen met zijn eigen groepje boksers.

Bij Parkinson wordt vooral het bewegen steeds lastiger. Het is dan belangrijk om in beweging te blijven. Bij Parkinson boksen ligt de focus niet alleen op bewegen en conditie opbouwen. Ook de hersenen worden aan het werk gezet. En dit is net zo belangrijk als in beweging blijven. Tijdens het boksen krijgt u verschillende oefeningen van Frank.  Hierdoor moet u verschillende taken tegelijk uitvoeren, waardoor uw hersenen flink geprikkeld worden. Hierdoor komt er endorfine vrij. En dat is hard nodig, vanwege het gebrek aan dopamine die ontstaat bij Parkinson.

Bij Parkinson boksen gaat u niet met elkaar op de vuist. Het is een non-contact sport. U stoot alleen op de bokszak, de handschoenen of op pads. Door deze manier van sporten bouwt u naast conditie ook kracht op. De insteek is dat u zich uiteindelijk sterker gaat voelen en meer energie krijgt. Doordat u in een gezellig groep met ‘lotgenoten’ zit, voelt u zich ook even geen patiënt, maar sporter. Iemand die met plezier aan zijn gezondheid werkt.

Het boksen is voor iedereen toegankelijk, ongeacht welk niveau qua conditie of stadium van Parkinson u heeft.

Het Parkinson boksen wordt op dit moment gegeven op vrijdag van kwart over 10 tot een uur of 12. Na het boksen is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee en napraten.

De Kogge heeft een leuk stukje geschreven over het Parkinson boksen wat Frank geeft. Leest u hier het artikel wat in de krant heeft gestaan: https://issuu.com/de-uitkomst/docs/de_kogge_week_2_2023

Heeft u interesse? Belt u ons dan op telefoonnummer 0229-553333.

Klik hier
1
Afspraak maken
Welkom op de Whatsapp van Fysiotherapie Berkhout. Type voor het maken van een afspraak uw naam en uw klacht in. We nemen spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet en tot binnenkort, Richard, Frank en Rens, Fysiotherapie Berkhout.