Romy: Fysiotherapeut (Zwaag)

Geboren en getogen in Berkhout woon ik, Romy Koopman-Knijn nog steeds in dit heerlijke dorp met mijn man, drie kinderen, hond en kat. Berkhout ervaar ik als een heerlijke plek om op te groeien. Vroeger was ik voornamelijk in en rond het water te vinden. Lekker vissen, zwemmen, varen of schaatsen. En mijn kinderen mogen hier nu ook opgroeien. Heerlijk!

Ik ben dol op lekker eten. Of dit nu in een restaurant is of dat ik zelf in de keuken sta te kokkerellen, ik wordt er gelukkig van. Een hapje en een drankje op het terras ben ik ook altijd wel voor te porren. Of gezellig met vrienden en familie op stap. Gezelligheid is voor mij ook een leuk bordspel met het gezin spelen. Ik wil dan alleen wel altijd winnen!

Bij lekker eten hoort voor mij ook in beweging blijven. Ik wandel dan ook regelmatig met mijn hond en gezin door Berkhout (en omgeving). Ook speel ik 7×7 veldvoetbal bij V.V. Berkhout. Een leuke teamsport om fit te blijven.

Toen ik jong was ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met fysiotherapie. Tijdens het voetballen raakte ik geblesseerd aan mijn voet. Op röntgenfoto’s was niets te zien en het advies van de artsen was dan ook rust. Na een paar weken had ik nog steeds last van mijn voet. Mijn moeder maakte daarom een afspraak bij de plaatselijke fysiotherapeut Rein Visser. Hij was de eerste persoon die mijn voet vastpakte en echt ging behandelen. Na het mobiliseren van mijn middenvoetsbeentje was ik weer pijnvrij en kon ik weer heerlijk gaan voetballen. En toen dacht ik, dat wil ik ook kunnen!

In 2011 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Daarnaast ben ik zwanger-fit docent en heb ik een cursus gedaan in de richting van de bekkenbodem. Toen ik echter in aanraking kwam met fysiotherapie voor Oncologie patiënten, wist ik dan ik mij daar in wilde verdiepen en specialiseren. Om iemand in deze moeilijke fase van hun leven te begeleiden. Zowel de ziekte kanker als de medische behandeling hiervan, zorgt voor lichamelijke klachten en de verzwakking van het lichaam. Ik vind het dan mooie om iemand handvatten te geven om in ieder geval zelf de controle weer terug te krijgen over de kracht en conditie van het lichaam tijdens of na de behandeling.

De onderstaande cursussen heb ik al gedaan. Er is echter nog zo veel meer op dit gebied te leren, dat er zeker nog meer cursussen zullen volgen in de toekomst!

03-06-2023 Beweegprogramma deel 2; module ‘Oncologie’

11-03-2023 Beweegprogramma deel 1

20-02-2023 Behoud van fysieke fitheid tijdens chemotherapie

28-01-2023 Oncologische cliënten: fysiotherapeutische mogelijkheden

02-12-2022 Next Pro beweegprogramma prostaatkanker

Het beroep fysiotherapie zal voor mij altijd een uitdagend element houden. Iedere persoon is weer anders en gaat ook anders met hun klachten om. Het is voor mij dan leuk om uit te zoeken wat bij iemand werkt. Bij mij dus echt een behandeling op maat gemaakt per individu. Maar wat ik vooral leuk vindt aan fysiotherapeut zijn, is de gezelligheid die ik iedere dag weer ervaar met mijn patiënten. Tuurlijk komt u met een klacht bij mij en deze gaan wij samen proberen te verhelpen. Dat mag de gezelligheid echter niet drukken!

Mijn werkdagen zijn op maandag, woensdag en vrijdag. Ik ben alleen in onze praktijk in Zwaag aan het werk.

Klik hier
1
Afspraak maken
Welkom op de Whatsapp van Fysiotherapie Berkhout. Type voor het maken van een afspraak uw naam en uw klacht in. We nemen spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet en tot binnenkort, Richard, Frank en Rens, Fysiotherapie Berkhout.